Επαγγελματικές κάρτες : το πρώτο εργαλείο marketing

Typonoews 13 7 e1436773397303
Typonews Τεύχος 24
Ιούλιος 13, 2015
11743810 10155849657290164 756026178 o
Typonews Τεύχος 25
Ιούλιος 19, 2015

Επαγγελματικές κάρτες : το πρώτο εργαλείο marketing

businesscards

businesscards

Γράφει: ο Μάκης Παπαδάτος

Οι επαγγελματικές σας κάρτες είναι η πρώτη εντύπωση που δίνεται σε ένα υποψήφιο πελάτη, συνεργάτη κλπ. και πρέπει να αντανακλούν την προσωπικότητα της επιχείρησης σας, και επειδή η κάθε επιχείρηση έχει την δική της προσωπικότητα το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με τις κάρτες της.Από την εμπειρία μου έχω διαπιστώσει ότι οι περισσότερες επαγγελματικές κάρτες είναι αντιγραφή κάποιας άλλης κάρτας, με ιδιαίτερη προτίμηση από ανταγωνίστρια εταιρεία. Μην κάνετε αυτό το λάθος, εμπιστευτείτε τις κάρτες σας σε ένα διαφημιστικό γραφείο το οποίο θα έχει την γνώση και την δυνατότητα να δημιουργήσει τις δικές σας μοναδικές επαγγελματικές κάρτες.

Tips για την εκτύπωση επαγγελματικών καρτών.

ecologic

Σωστή επιλογή χαρτιού:

Η σωστή επιλογή χαρτιού είναι μια καλή αρχή για να μην δημιουργήσουμε μια φτηνιάρικη κάρτα. Προσωπικά έχω αδυναμία στα οικολογικά χαρτιά αλλά ένα velvet 350 γραμ. δεν είναι καθόλου κακή επιλογή.

9x5

Το μέγεθος μετράει:

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος, η μικρή κάρτα θα χαθεί και η μεγάλη είναι δύσχρηστη. Η καλύτερη διάσταση είναι κάτι ανάμεσα στο 9Χ5cm.

minimal

Λίγα λόγια και καλά:

Οι επαγγελματικές κάρτες που έχουν πολλές λέξεις, δεν αποδίδουν γιατί μια επαγγελματική κάρτα δεν παίζει τον ρόλο του διαφημιστικού φυλλαδίου. Ο ρόλος της επαγγελματικής κάρτας είναι να συστήνει το όνομα, την ιδιότητα και τα στοιχεία επικοινωνία μας. Αααα , μην ξεχάσετε και τα social media!

uv

«Επιδόρπιο»

Μια μετεκτυπωτική επεξεργασία, όπως πλαστικοποίηση, στρογγυλεμένες γωνίες τοπικό uv κλπ συμπληρώνουν το καλό εικαστικό. Προσοχή όμως. Όχι στις υπερβολές.

shape

Μορφοκοπή

Με την χρήση ειδικών καλουπιών – μαχαίρια έχετε την δυνατότητα να δώσετε στις κάρτες σας ότι σχέδιο επιθυμείτε. Φυσικά κάτι τέτοιο ανεβάζει το κόστος αλλά πιστέψτε με αξίζει. Φυσικά υπάρχουν τυπογραφεία, όπως η Typografos.Gr, που έχουμε ΕΤΟΙΜΑ δικά μας καλούπια τα οποία διαθέτουμε στους συνεργάτες μας ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!

Epagelmatikes 600x

Σ’ ευχαριστούμε για το χρόνο σου να διαβάσεις αυτό το άρθρο. Αν σε βοήθησε και πιστεύεις πως θα μπορούσε να βοηθήσει και κάποιο φίλο σου, τότε θα ήταν τέλειο να το κοινοποιήσεις… θα το εκτιμήσουν οι φίλοι σου … και φυσικά και εμείς:)