H Τέχνη του Aaron Blaise, ενός από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές της Disney.

democracy
Σεπτέμβριος 25, 2015
Typonews 10 5
Typonews τεύχος 36
Οκτώβριος 2, 2015

H Τέχνη του Aaron Blaise, ενός από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές της Disney.

AARON1

AARON1

Aaron Blaise

Γεννήθηκε στο κράτος της ηλιοφάνειας το 1968, ο Aaron Blaise δεν είχε καμία επιθυμία να είναι σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων και animator καθώς μεγάλωνε. Αγαπούσε να ζωγραφίζει ζώα, και το όνειρό του ήταν να κάνει εικονογραφήσεις για το περιοδικό National Geographic. Μετά από το γυμνάσιο γράφτηκε στο Ringling College of Art and Design (να έχετε κατά νου ότι εκείνη η περίοδος ήταν προτού να γίνει ένα από τα πιο φημισμένα σχολεία animation στη χώρα) και ήταν μια απεικόνιση μεγάλες.

Aaron Blaise

Ενώ ήταν στο Ringling College, ο Blaise διαπίστωσε ότι το National Geographic χρησιμοποιούσε μόνο ελεύθερους επαγγελματίες για τις εικονογραφήσεις, κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε να γίνει. Αβέβαιος για το ποια θα είναι πορεία της σταδιοδρομίας του, είδε ότι η Disney θα ερχόταν στο κολέγιο του για να βρει ταλαντούχους νέους. Ο Blaise στη συνέχεια συγκέντρωσε τις δημιουργίες του σε φάκελο, τις έδειξε, και έγινε δεκτός για πρακτική έξι εβδομάδων στο στούντιο της Καλιφόρνια με δάσκαλο τον Glen Keane. Ο Keane δίδαξε στον Aaron τα βασικά του στυλ που χρησιμοποιούσε εντυπωσιάζοντας τον και στρώνοντας τα πρώτα σκαλιά της καριέρας του Aaron.

Tiger in water comb alt a

Μετά το τέλος της πρακτικής του πήγε πίσω στη Φλόριντα αυτή τη φορά για να εργαστεί στο ολοκαίνουργιο Στούντιο της Disney στη Φλόριντα ως βοηθός animator. Τον πρώτο καιρό εργάζεται στα κινούμενα Rabbit Roller Coaster και Rescuers Down Under. Ωστόσο, η μεγάλη ευκαιρία του Blaise ήρθε όταν ο Glen Keane, του ανέθεσε να επιβλέψει το animation “Η πανέμορφη και το τέρας” που δημιουργήθηκε στη Φλόριντα.

Tiger in water comb alt a

Η συνεργασία αυτή με το πρότυπο του

Έκανε τον Blaise να αισθάνεται πολύ τυχερός και αισιόδοξος. “Ο Glen έχει έναν θαυμάσιο τρόπο να εκτοξεύει οποιονδήποτε συνεργάζεται μαζί του ,” είπε ο Aaron σε μια συνέντευξη. “Ποτέ δεν πίστεψα τόσο στον εαυτό μου, αλλά ο Glen με ενέπνευσε να αξιοποιήσω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου.” Καθώς εργαζόταν στην “Πανέμορφη και το τέρας” του δόθηκε η ευκαιρία να σχεδιάσει το δικό του, πρώτο διάσημο, χαρακτήρα, τον τίγρη της ταινίας Αλαντίν.

Στην συνέντευξη, ο Blaise αφηγείται την ιστορία του πώς σχεδίασε την τίγρη: «Σχεδίασα εκατοντάδες σχέδια για τον χαρακτήρα, προσπαθούσα να επιτύχω το στυλ του Hirschfield, πάνω στο οποίο έπρεπε να βασιστεί η ταινία.

Tiger in water comb alt a

Είχα απελπιστεί, μέχρι που μια μέρα είδα το έμβλημα ενός αυτοκίνητου Jaguar. Το μικρό γλυπτό είχε πολλά χαρακτηριστικά που προσπαθούσα να επιτύχω στα σχέδιά μου, τα χρησιμοποίησα και σύντομα ένα από αυτά εγκρίθηκε!

Έκανε επίσης κάποια σκίτσα της Jasmine υπό την επίβλεψη του επιτυχημένου Mark Henn και επέβλεψε την δημιουργία της Nala του The Lion King. «Η μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνη την ταινία, ήταν να επιτύχουμε τέλειο animation,” είπε ο Aaron. “Οι κινήσεις των τετράποδων και οι περίπατοι μας δυσκόλεψαν αρκετά, ειδικά στην μετάβαση από το περπάτημα στο τρέξιμο των χαρακτήρων”. Να πάρει κάτι για να δούμε φυσικά παίρνοντας ακόμα ο εν ενεργεία σε όλη μπορεί να είναι δύσκολη.

Ο Aaron Blaise είναι ένας από τους καλύτερους σχεδιαστές και animators στην ιστορία της Disney.

Tiger in water comb alt a

Τώρα είναι πίσω στη Φλόριντα που εργάζεται για την Digital Domain και κατευθύνει μια επερχόμενη ταινία. Αγαπά που βρίσκεται πίσω στη χώρα καταγωγής του, με τα δύο του παιδιά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον Aaron να σχεδιάζει τους δύο πιο δημοφιλή του χαρακτήρες.