Πώς θα ήταν τα λογότυπα της Google, της Ferrari ή της apple πριν από 100 χρόνια;

POS NA TRELANEIS ENA GRAFOSTA TYPOGRAFOS
Χρήσιμες οδηγίες για να τρελάνετε ένα γραφίστα
Οκτώβριος 30, 2019
Typografos.Gr
Κύριε υπουργέ το στυλό σας παρακαλώ!!!
Φεβρουάριος 10, 2020

Πώς θα ήταν τα λογότυπα της Google, της Ferrari ή της apple πριν από 100 χρόνια;

typografos blog

typografos blog

Γιορτάζοντας έναν αιώνα Bauhaus, γραφίστες από όλον τον κόσμο έχουν επανασχεδιάσει λογότυπα και σήματα επώνυμων κι ευρέως διαδεδομένων brands, όπως της Netflix και της Apple, σύμφωνα με το γερμανικής προέλευσης αξεπέραστο στιλ.

– Η διαδικτυακή κοινότητα γραφιστών “99designs” διοργάνωσε τον εν λόγω διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν διεθνείς καλλιτέχνες.

– Με έτος δημιουργίας το 1919 και ιδρυτή τον Βάλτερ Γκρόπιους, η σχολή του Bauhaus είχε διάρκεια ζωής 14 χρόνια, καθώς το 1933 έπαψε να λειτουργεί λόγω των Ναζί. Αποτελεί όμως μία σχολή που επιβιώνει έως σήμερα, μέσα από έπιπλα ΙΚΕΑ, τη διάσημη γραμματοσειρά στα mails “Sans-serif”, και την αισθητική των Apple stores.

– Για τη μετατροπή των σύγχρονων σημάτων, οι γραφίστες μιμήθηκαν το στιλ διάσημων Bauhaus καλλιτεχνών και εικόνων. Τα ανανεωμένα λογότυπα του Android από τον SSUK και του Burger King από τον BlackLogo μιμούνται την αισθητική των αφισών εκθέσεων Bauhaus.

 

 

Πηγή elculture.gr
Σ’ ευχαριστούμε για το χρόνο σου να διαβάσεις αυτό το άρθρο. Αν σε βοήθησε και πιστεύεις πως θα μπορούσε να βοηθήσει και κάποιο φίλο σου, τότε θα ήταν τέλειο να το κοινοποιήσεις… θα το εκτιμήσουν οι φίλοι σου … και φυσικά και εμείς!☺