Συνεκτύπωση Εντύπων: μύθοι και πραγματικότητα

Typonews 11 23
Typonews τεύχος 43
Νοέμβριος 23, 2015
entupa
Το καλό διαφημιστικό έντυπο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ
Νοέμβριος 30, 2015

Συνεκτύπωση Εντύπων: μύθοι και πραγματικότητα

ETP1

ETP1

Τα τελευταία χρόνια η offset εκτύπωση είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος εκτύπωσης.

Πάνω από το 60% των τυπωμένων προϊόντων (έντυπα, εταιρική ταυτότητα, συσκευασία κλπ) έχουν τυπωθεί offset.
Το βασικό πλεονέκτημα της offset εκτύπωσης είναι το χαμηλό κόστος, ωστόσο το αρχικό κόστος είναι ακριβό εφόσον υπάρχει η χρέωση των τσίγκων, παρ’ όλα αυτά όσο αυξάνεται το τιράζ τόσο μειώνεται το αρχικό κόστος.

sin3

Αντίθετα, η ψηφιακή εκτύπωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο πέρασμα χαρτιού στη μηχανή έχει αμετάβλητο κόστος.

Τι κάνουμε όμως όταν το τιράζ είναι μεγάλο για ψηφιακή εκτύπωση και μικρό για offset;

Μα φυσικά συνεκτύπωση!

Συνεκτύπωση είναι το «πάντρεμα» εντύπων με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές έτσι λοιπόν καταφέρνουμε να κατανείμουμε το αρχικό κόστος εκτύπωσης σε πάνω από μια εργασίες.
Βασικό, λοιπόν, πλεονέκτημα της συνεκτύπωσης είναι το χαμηλό κόστος.
Ενώ αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα ο χρόνος παράδοσης.

sin1

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές εκτυπωτικές μονάδες αλλά και print brokers που οργανώνουν συνεκτυπώσεις, όμως οι περισσότερες από αυτές τυπώνουν με «κλειδωμένες» ημερομηνίες, δηλαδή συγκεκριμένη μέρα που αν δεν την προλάβεις θα πας στην επόμενη συνεκτύπωση χάνοντας πολύτιμο χρόνο και ίσως και τον πελάτη.

Άλλο μειονέκτημα των συνεκτυπώσεων είναι το είδος του χαρτιού, ορισμένοι τυπώνουν σε βέλβετ, άλλοι σε ιλουστρασιόν ελάχιστοι όμως και στα δυο δημοφιλή χαρτιά και ακόμα λιγότεροι και σε άλλα χαρτιά όπως το γραφής.

Στην Typografos.Gr έχουμε καταφέρει να κλείνουμε συνεκτυπώσεις, σε όλα τα δημοφιλή χαρτιά, ΚΑΘΕ μέρα εξασφαλίζοντας χρόνο παράδοσης ακόμα και αυθημερόν.

sin2

Αν για σένα ο χρόνος παράδοσης σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα και την χαμηλή τιμή ΔΕΝ είναι βασικά κριτήρια σου ζητώ συγνώμη που σπατάλησα τον χρόνο σου.

Αν όμως θέλεις να κερδίζεις χρόνο και χρήμα και -το βασικότερο- να έχεις ευχαριστημένους πελάτες, κάλεσέ με τώρα στο 210 7777708 και θα δεις τις πωλήσεις σου να απογειώνονται.

Φιλικά
Μάκης Παπαδάτος

Entipa 600x