«Τυποτρόπιον» οι γκραφιτογραφίστες που μας εντυπωσιάζουν με τα στιχάκια τους!

topikouv
Δημιουργεία αρχείου με Tοπικό Uv
Απρίλιος 11, 2018
typografikamelania
Δείτε πως κατασκευάζονται τα τυπογραφικά μελάνια!
Απρίλιος 25, 2018

«Τυποτρόπιον» οι γκραφιτογραφίστες που μας εντυπωσιάζουν με τα στιχάκια τους!

NEW

NEW

Ο καθηγιτής των ΤΕΙ Γραφιστικής κ. Γιώργος Ματθιόπουλος, η φοιτήτρια και μέλος της ομάδας Τυποτρόπιον Όλγα Μπιτσάκη μαζί με την Μαίρη Κολοτούρου και Μάκη Παπαδάτο στα γραφεία της Typografos.Gr

 

Η ομάδα Τυποτρόπιον απαρτίζεται από φοιτητές του Τμήματος Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Ξεκίνησε τη δράση της το 2016 με θέμα την Τυπογραφία, την Κρητική Λογοτεχνία και την Τέχνη του Δρόμου (Street Art). Περιλαμβάνει την αποτύπωση δίστιχων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους της Κρήτης, επιλεγμένων από τα δύο αριστουργήματα της Κρητικής λογοτεχνίας, τον Ερωτόκριτο και την Ερωφίλη, στοιχειοθετημένα με την ελληνική αναγεννησιακή γραμματοσειρά Grecs Du Roi. Ης δράσης είναι η ενδυνάμωση της σχέσης που έχει η νέα γενιά με την Κρητική λογοτεχνία και παράδοση μέσω διαφορετικών μορφών οπτικής επικοινωνίας και εναλλακτικών διαύλων έκφρασης με όχημα την Τυπογραφία. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με Γυμνάσια, Τεχνικά και Γενικά Λύκεια του νησιού με την καθοδήγηση καθηγητών, αλλά και εθελοντών φοιτητών από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

“Ξεκίνησε τη δράση της το 2016 με θέμα την Τυπογραφία, την Κρητική Λογοτεχνία και την Τέχνη του Δρόμου (Street Art).”

Πέρυσι, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία επιμορφωτική ημερίδα για μαθητές και καθηγητές στο Μουσείο Τυπογραφίας Χανίων. Συνολικά, στη δράση συμμετείχαν 29 σχολεία από όλη την Κρήτη και κατά τη σχολική χρονιά δημιουργήθηκαν πολλά δίστιχα σε τοίχους πόλεων και χωριών του νησιού. Φέτος, ξεκινήσαμε πάλι με τη διοργάνωση ημερίδας, ενώ τα σχολεία που θα συμμετέχουν αυξήθηκαν σε 30. Η φετινή δράση θα περιλαμβάνει τη δημιουργία υπαίθριων κατασκευών στο φυσικό και αστικό περιβάλλον εμπνευσμένες από την ελληνική αναγεννησιακή τυπογραφία και την κρητική λογοτεχνία. Παράλληλα, καλλιτέχνες του δρόμου εμπνευσμένοι από το θέμα της δράσης της ομάδας Τυποτρόπιον θα δημιουργήσουν έργα τους σε όψεις κτιρίων στις πόλεις και τα χωριά του νησιού.

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του κόσμου αυξάνεται συνεχώς. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιοι φορείς έχουν αγκαλιάσει τη δράση μας. Με πολύ ενδιαφέρον, επίσης, άκουσαν για αυτή οι επισκέπτες που συμμετείχαν στο 4ο διεθνές Συνέδριο του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Μουσείων Τυπογραφίας στα Χανιά τον Μάιο 2017, όπου παρουσιάστηκε.

Η Typografos.Gr Είναι περήφανος Χορηγός της ομάδας Τυποτρόπιον.